Rýžový olej je ideální pro smažení pokrmů

Rýžový olej obsahuje složky, které mají potencionální význam pro naše zdraví. Tento olej je hojně používán v Japonsku, Koreji, USA a Thajsku. Jeho popularita spočívá v jeho chuti a stálých vlastnostech. Rýžový olej se při smažení nepřepaluje za vysokých teplot tak rychle jako jiné oleje. Zároveň v sobě obsahuje vysoké množství přírodních antioxidantů a vitamín E.
lžíce rýže

Unikátní mezi oleji

ü  Rýžový olej má také významný  hypocholesterolický účinek, na rozdíl od jiných potravinových olejů. Tato vlastnost může být způsobována složkami, které jsou v rýžovém oleji obsažené, jako vitamin E. Tyto složky jsou získávány z rýžových otrub.
ü  Rýžový olej je též oblíbený pro svoji schopnost snižovat celkový krevní cholesterol a je zároveň nejčistším olejem pro smažení.  Při přípravě smažených pokrmů jim dodává svoji jemnou chuť.
ü  Vitamín E, který je obsažený v rýžovém oleji vytváří přirozený přírodní antioxidant. Ty napomáhají omezovat průnik volných radikálů do lidského těla.
ü  Rýžový olej zrovna tak obsahuje skvalen, který má příznivý vliv na pokožku těla a zabraňuje tvorbě vrásek.
ü  Rýžový olej zabraňuje procesu pigmentace melaninu
ü  Má schopnost zachytit ultrafialové záření a brání jim proniknout do pokožky.
ü  Je vhodný pro použití při výrobě ochranných krémů proti slunečnímu záření a kondicionérů na vlasy.
ü  Často se používá v dětské kosmetice.
Mimo vitamín E má rýžový olej unikátní složení mastných kyselin vitamínů a minerálů, jako například:
ü  vitamíny A, PP, E a skupiny B
ü  vysoké množství kyseliny olejové
ü  množství kyseliny linolové
ü  kyselinu linolenovou
masážní oleje

Použití rýžového oleje

Rýžový olej je vhodný jako potravinový olej ke smažení a pečení. Můžeme jej přidávat do salátových dresinků. Rýžový olej se hojně používá též pro přípravu francouzských brambor, kuřecího masa, mořských plodů a zeleniny. Používá se při výrobě majonézy a dalších omáček.

Rýžový olej je ideální pro smažení pokrmů
3.2 (63.33%)6